علم و فناوریفناوری اطلاعات

قطعی اینترنت، شایعه است

آسمان زنجان به نقل از فناوری پرس، در روزهای اخیر و هم‌زمان با تنش‌های هوایی در بخش‌هایی از کشور، موج جدیدی از شایعات مبنی بر قطعی گسترده اینترنت پس از پایان رقابت‌های جام جهانی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است. این اخبار که عمدتاً با تیترهای تحریک‌کننده و تصاویر جعلی از مقامات منتشر می‌شود، موجی از نگرانی را میان کاربران، فعالان اقتصادی و کسب‌وکارهای آنلاین ایجاد کرده است.

احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفت‌وگو با خبرنگار ما، ضمن رد قاطع این ادعاها، آن را بخشی از یک سناریوی طراحی‌شده برای برهم زدن امنیت روانی جامعه ارزیابی کرد. وی با اشاره به نحوه انتشار این مطالب، گفت: «متاسفانه شاهدیم که با کنار هم چیدن چند عبارت غیرمرتبط و انتساب نقل قول‌های کذب به مسئولان، تلاش می‌شود پوسته‌ای از اعتبار به این اخبار پوشانده شود. این دقیقاً همان تاکتیکی است که در جنگ‌های روانی برای ایجاد اضطراب جمعی به کار گرفته می‌شود.»

فاش‌سازی منافع اقتصادی پشت شایعات

معاون وزیر ارتباطات با نفوذ به لایه‌های پنهان این جریان رسانه‌ای، برنده اصلی این فضاسازی را شبکه‌های غیررسمی فروش فیلترشکن معرفی کرد و هشدار داد که این چرخه معیوب، چه به‌صورت هدفمند و چه بر اثر بازنشر غیرمسئولانه، در نهایت به نفع سوداگران بازار سیاه تمام می‌شود.

چیت‌ساز در این باره اظهار داشت: «ابتدا با تزریق شایعه قطعی اینترنت، دلهره به جان مردم می‌افتد، سپس این هراس به نیاز کاذب برای خرید ابزارهای عبور از محدودیت تبدیل می‌شود و در نهایت، اشتراک‌های فیلترشکن با قیمت‌های گزاف به فروش می‌رسد. این گردش مالی، نه تنها به مردم و کسب‌وکارها خدمتی نمی‌کند، بلکه پاشنه آشیل امنیت اقتصادی کشور را نشانه گرفته است.»

آسیب ۷.۱۴ درصدی به تولید ناخالص داخلی؛ اقتصاد دیجیتال خط مقدم است

وی با اشاره به حساسیت برهه کنونی برای اقتصاد ملی، بر این نکته کلیدی تأکید کرد که امروز اقتصاد دیجیتال با سهم ۷.۱۴ درصدی از تولید ناخالص داخلی، دیگر یک گزینه جانبی نیست، بلکه رکن اصلی معیشت و اشتغال به شمار می‌رود. چیت‌ساز تصریح کرد: «هر گونه ایجاد نااطمینانی و القای فضای تعطیلی یا اختلال در اینترنت، به معنای ضربه مستقیم به سرمایه‌گذاری، اشتغال برنامه‌نویسان و اعتماد کاربران است. هدف از این شایعات، تخریب این بخش حیاتی از اقتصاد مقاومتی است.»

موضع قاطع وزارت ارتباطات

این مقام مسئول در پایان با تاکید بر موضع ثابت وزارت متبوع خود، گفت: «اینترنت امروز بخش جدایی‌ناپذیر از زیرساخت زندگی، تحصیل، تجارت و تفریح مردم است و اجازه نخواهیم داد عده‌ای سودجو یا رسانه‌های فاقد مسئولیت اجتماعی، آن را به لرزشگاه و گروگان منافع خود تبدیل کنند. ما اجازه نمیدهیم اقتصاد دیجیتال ایران، گروگان شایعات الکی شود.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا