رقابت تنگاتنگ ایران ترانسفو با سازندگان برتر تولید ترانسفورماتور در دنیا
گروه صنعتی ایران ترانسفو موفق شد با تکیه بر دانش متخصصان داخلی طراحی و تولید ابر ترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر را به سرانجام رساند.
به گزارش پایگاه خبری آسمان زنجان، ابر ترانسفورماتور 500MVA برای نخستینبار در کشور به دست متخصصان بومی کشورمان طراحی و تولید شد. با ساخت و تولید این ترانسفورماتور، این شرکت در زمره معدود سازندگان دارنده تکنولوژی ساخت ابر ترانسفورماتور همچون ABB Siemens و TBEA قرار گرفت و ضمن رفع نیاز کشور از واردات ابر ترانسفورماتورها، از خروج ارز از کشور جلوگیری شد. البته تولید سه دستگاه از این ترانسفورماتورها در سال جاری در برنامه قرار دارد که اگر ساخت این سه ترانسفورماتور صورت گیرد از خروج بیش از ۱۵ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری میشود.
گفتنی است،این ابر ترانسفورماتور ۳۴۰ تُنی مزیتهایی از قبیل صرفهجویی در فضای مورد نیاز برای قرارگیری ترانسفورماتورها در پست برق به میزان حدود ۶۰ درصد، کاهش حدود ۷۰ درصد تلفات بیباری نسبت به حالت سه ترانسفورماتور تک فاز، کاهش هزینههای احداث پُست و تسهیل فرآیند بهرهبرداری و مانیتورینگ را دارد.
لازم به ذکر است، طراحی و تولید بزرگترین ترانسفورماتور سه فاز شبکه برق کشور با ظرفیت ۵۰۰ مگاولت آمپر در گروه صنعتی ایران ترانسفو در حالی با تکیه بر دانش و تخصص بومی شده مهندسان ایرانی انجام شده است که این ترانسفورماتور غول پیکر تاکنون در کشور تولید نشده بود.
ناگفته نماند که ساخت این ترانسفورماتور با حضور وزیر نیرو در زمان برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق کشور در آبان ماه سال گذشته آغاز شد و با وجود پیچیدگیهای قابل توجه در محاسبات و طراحی این ابر ترانسفورماتور ظرف مدت زمان بسیار کوتاه در شش ماه، به مرحله تست و رونمایی رسید. قرار است این ابر ترانسفورماتور تولید شده توسط وزیر نیرو و برخی مقامات و مسئولین کشوری رونمایی و به بهرهبرداری برسد.
گروه صنعتی ایران ترانسفو در نیم قرن گذشته با تولید انواع ترانسفورماتورها، ضمن قطع وابستگی کشورمان از تأمین این کالای استراتژیک و زیرساختی از خارج کشور زمینهساز توسعه پایدار صنایع مختلف و رفع نیازهای اساسی کشور در زمینه انتقال انرژی الکتریکی بوده است. این شرکت همه ساله با تکیه بر توان متخصصان داخلی ضمن توسعه دانش و تکنولوژی بومی در صنعت ساخت ترانسفورماتور موفق به تولید محصولات دانش بنیان جدید منطبق با فناوریهای روز جهان کمک به بهینهسازی شبکه برق کشور و کاهش هزینههای تلفات برق شده و با وجود تحریمهای بینالمللی، ترانسفورماتورهای مورد نیاز در راستای پیشرفت صنایع کشور را فراهم نموده است.