انتقاد نماینده مجلس از مردم/مردم، دنیایی از اطلاعات را به سرورهای خارجی می دهند
نبی اله محمدی نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از استفاده گسترده مردم از نرمافزارهایی با سرورهای خارجی، نسبت به تبادل دادههای ملی و امنیتی و همچنین آثار سوء تربیتی این نرمافزارها برای کودکان و نوجوانان هشدار داد.

گزارش: بهروز حسینی
به گزارش فناوری پرس؛ نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به رسانه فناوری پرس با اشاره به اینکه مردم حجم زیادی از اطلاعات خود را از طریق این نرمافزارها در اختیار شرکتهای خارجی قرار میدهند، اظهار داشت: این شرکتها از این دادهها برای تجزیه و تحلیلهای کیفی و کمی آماری بهره میبرند.
وی تأکید کرد: در صورت استفاده مردم از این نرمافزارها، نباید دادههای ملی و امنیتی در آنها تبادل شود.
این نماینده مجلس همچنین به آثار سوء تربیتی این نرمافزارها برای کودکان و نوجوانان اشاره کرد و افزود: هنگامی که از وزیر ارتباطات دولت چهاردهم در مورد برنامههای این وزارتخانه برای رفع فیلتر و مقابله با این آثار سوء سوال پرسیده، که با سکوت آقای وزیر مواجه شده است.
نبی اله محمدی اظهار داشت: تبادل اطلاعات با نرمافزارهای خارجی، تهدیدی برای امنیت ملی و تربیت کودکان است.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد مخالفت خود با رفع فیلتر، گفت: «رفع فیلترینگی باید صورت گیرد که بهینه باشد؛ هم ارتباطات را زیر سوال نبریم و هم برنامهای برای آثار سوء تربیتی داشته باشیم.»
وی تأکید کرد که مخالف رفع فیلترینگی است که باعث قرار گرفتن دادههای کاربران در دسترس سرورهای خارجی می شود.
محمدی با بیان اینکه «نه موافق فیلترینگ و نه موافق ارائه اطلاعات به سرورهای خارجی است»، از دولت خواست تا «نقطه بهینه در زمینه اینترنت و شبکههای اجتماعی» را ارائه کند.
وی همچنین مخالفت خود را با «کاسبان فیلترشکنها» اعلام کرد.
تاکنون دولت های مختلف بر سرکار آمدند به جز نسخه های مقطعی، هیچ برنامه جامعی برای شبکه های اجتماعی ارائه نکردند.
سوالی که مطرح می شود، این است که مگر مردم عادی تا چه اندازه به دادههای ملی و امنیتی دسترسی دارند؟
ضمناً رسانه فناوری پرس، نکات تخصصی جهت اطلاع نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ارائه می کند که قطعاً اگر از کارشناسان فناوری اطلاعات در خصوص ارائه داده ها به سرورهای خارجی جویا شویم، خواهیم دید که خواسته یا ناخواسته همه ما از گوگل در موضوعات مختلف استفاده می کنیم و این شرکت با کلمات جستجو شده، نتایج کلیک شده، گوگل مپ، یوتیوب، جیمیل، گوگل کروم، گوگل آنالیتیکس، تبلیغات گوگل، دستگاههای اندرویدی و کوکیها، دادهها را جمعآوری میکند که در قالب ابرداده ها می توان از آنها اطلاعات مختلف را استخراج کرد.
همچنین می توانید پیشنهاد می شود که مطلب اخیر رسانه فناوری پرس با عنوان “هوش مصنوعی به ما نیاز دارد “را مطالعه نمایید که این مسائل را بیش از پیش روشن تر می کند.
صحبت های نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی علیرغم اینکه برداشت های دوپهلویی را به مخاطب مخابره می کند، اما میتوان گفت که این اظهارات نشاندهنده دغدغههای جدی در مورد امنیت ملی، تربیت نسل جوان و لزوم یافتن راهحلی متعادل برای استفاده از فضای مجازی است.
این اظهارات همچنین نشان میدهد که مسئولین باید در این زمینه پاسخگوتر باشند و به دنبال راهحلهای عملی و مؤثر باشند.
حال، تنها مردم جامعه و بخصوص فعالان شبکه های اجتماعی از قبیل فعالان تجارت الکترونیک، رسانه ها و … در این میان باید هزینه بی برنامگی، تعارفات همیشگی و رفتارهای ضد و نقیض برخی مسئولان دولتی و مجلس شورای اسلامی را بپردازند.
آیا مسئولی متعهد و متخصص برای دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات برنامه جامعی ارائه خواهد کرد؟